El 22@ i el sector immobiliari

11
Apr 2019

El 22@ i el sector immobiliari

El districte 22@ a Barcelona és un dels models de referència de transformació i regeneració urbana. Compta amb gairebé 200 hectàrees d’antic sòl industrial, amb un sostre aproximat de quatre milions de metres quadrats destinats a activitats econòmiques i sòl residencial.

Tota aquesta bossa de nou sòl està provocant un gran canvi a la ciutat comtal. Actualment, més del 80% de nous projectes d’edificis corporatius es troben en el 22@. Aquesta tendència donarà lloc a un nou centre de negocis, més enllà del Passeig de Gràcia i la Diagonal.

El 22@ s’ha convertit en el pol d’atracció per a empreses tecnològiques i audiovisuals, perquè veuen l’escenari ideal per a l’atracció i retenció de talent en un entorn modern, sostenible i connectat a la ciutat. Segons les últimes dades de tancament de 2018, la taxa de desocupació del mercat d’oficines a Barcelona segueix en descens, situant-se en el 8,9%. No obstant això, observem una gran escassetat de producte disponible de qualitat, malgrat els 191.000 metres quadrats de nou producte lliurat en 2018.

Aquesta situació en el mercat està provocant que les empreses tinguin enormes dificultats per a trobar grans espais d’oficines en lloguer. En conseqüència, aquest desajustament entre l’oferta i la demanda està provocant una tensió en els preus a l’alça. En l’últim any, hem vist com les rendes prevalgui pujaven un 8,5% per a situar-se en els 25,5 euros per metre quadrat al mes, un 44% més que els mínims dels anys 2013 i 2014.

No obstant això, si comparem a nivell europeu els preus de la ciutat comtal, observem que encara continua sent molt competitiva. L’any 2018 ha suposat per a Barcelona un any de contractació rècord, amb més de 400.000 metres quadrats, la gran majoria materialitzats en el 22@.

Observem tres grans tendències en el mercat: el 21% de la superfície són pre lloguers; el 60% de la contractació prové d’empreses internacionals; i el 12% de la contractació s’ha destinat al coworking.

L’existència d’un desajustament entre l’oferta i la demanda, així com el temps que transcorre fins al lliurament de nou espai d’oficines, afavoreixen l’opinió que les rendes continuaran creixent a curt-mitjà termini, sobretot en les zones amb producte de qualitat.

Font: Expansión, 11/04/2019, Cuadernillo Catalunya, ECONOMIA Opinión, Q002

Etiquetes:

    Artícles relacionats
    Deixa un comentari

    Deixar un comentari