La inversió immobiliària aconseguirà nou rècord aquest any

13
Apr 2019

La inversió immobiliària aconseguirà nou rècord aquest any

El mercat immobiliari terciari (oficines, logística i retail) tancarà previsiblement el 2019 com un altre any d’inversió rècord. Així ho estima la consultora JLL, que després de veure l’activitat del sector durant el primer trimestre, ha revisat a l’alça la seva previsió per a aquest exercici fins als 8.300 milions, enfront dels 7.050 milions que havia estimat abans.

Aquesta xifra s’aconseguirà pesar de la caiguda del segment comercial. ‘El volum de transaccions en el sector retail baixarà bastant, no obstant això, aquest descens es veurà compensat pel creixement de la logística i de les oficines’, explica Sergio Fernandes, director de Capital Markets de JLL a Espanya.

‘Estem veient moltes operacions i cada vegada més de grandàries considerables en aquests sectors’, apunta el directiu, que assenyala que en el cas del retail la situació és diferent. ‘Històricament, el sector comercial ha estat el que més volum ha mogut, però ara l’apetit inversor ha baixat dràsticament a causa dels dubtes que existeixen sobre el futur d’aquest mercat’, apunta Ferandes.

‘Des del punt de vista operatiu el negoci va bé. Les vendes i les visites a les botigues i els centres créixer, però existeix un sentiment d’incertesa, ja que ningú sap respondre quin impacte tindrà Amazon en un centre comercial concret’, concreta el directiu, que assegura que ‘els propietaris estan disposats a vendre, però no troben comprador als preus actuals. Si el cost baixés podríem trobar inversors disposats a assumir aquest risc’.

En retail l’oferta i la demanda no casen i encara que ‘a poc a poc els propietaris estan reduint les seves expectatives, encara es resisteixen a baixar preus’, detalla.

Les oficines, que durant el primer trimestre de l’any van registrar un creixement en inversió del 240 per cent respecte al mateix període de 2017, estan absorbint part de la demanda que sali del segment comercial. A més, això coincideix amb un moment del cicle en el qual ‘hi ha molta gent que està en posició venedora pel fet que ja han aconseguit crear el valor previst en els immobles’, explica l’expert.

Entre gener i març d’aquest any Catalunya ha estat la gran protagonista, en registrar un increment en el seu volum d’inversió del 232 per cent, situant-se en els 290 milions. Per contra, Madrid ha experimentat un descens del 7,8 per cent en el primer trimestre de l’any. Si bé, la capital continua mantenint el seu lideratge en volum, amb operacions per 826 milions d’euros.

En aquest període els inversors internacionals han acaparat el 85 per cent de la inversió.

Font: El Economista, 13/04/2019, GENERAL, ECONOMIA Empresas & finanzas, G021

Etiquetes:

    Artícles relacionats
    Deixa un comentari

    Deixar un comentari